Kars'ta 9 mahallede kentsel dönüşüm başlıyor

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Atatürk ve Bayram Paşa mahallerinde başlattıkları Kentsel Dönüşüm çalışmalarında yerinde çözüm sürecinin başladığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars Belediye Başkanı Bozkuş, Atatürk ve Bayram Paşa mahallerinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. Bozkuş, 2009'da göreve geldiklerinde, 9 Mahallede Toplu Konut İdaresi (TOKİ) vasıtasıyla kentsel dönüşüm için başlattıkları çalışmanın proje ve ihale aşamasının sonuçlandığını, gecekondu vasfındaki binaların yıkılıp yerine daha sağlıklı ve çok katlı konutların yapılması için çalışma yapıldığını açıkladı.

Başkan Bozkuş, TOKİ ile yapılan protokol gereği 1. kısım olarak Atatürk ve Bayram Paşa mahallelerinde 2 bin 30 tane konutun yapılmasına karar verildiğini, her türlü çalışmanın tamamlandığını ve hak sahipleriyle bu noktada senetler imzalandığını belirtti. Bozkuş, ?Şimdi ise tapu devirleri yapılıyor. Bir taraftanda ihaleye çıkarılarak, Atatürk ve Bayram Paşa mahallerinin belli kısımlarında 180 konut yıkılarak, yerine 702 tane konut yapılacak. Bu ilimizde ilk defa kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan bir iş ele alınmış oluyor.?dedi.

Atatürk Mahallesi sakinlerinden Ocak Ferdi Akbaba ise kentsel dönüşümden bölgenin şehircilik açısından d düzene girecek olması nedeniyle mutlu olduklarını kaydederek, "Benim tek problemim üzerime yazılan miktarı nasıl ödeyeceğim konusudur. Allah, devlete millete zeval vermesin.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber